Imabo Budé

Imabo Budé is een familiebedrijf dat sinds 1913 gevestigd is in Beek. Deze film is gemaakt ter ere van de heropening van de vestiging in Beek in 2009 en geeft de drie generaties directeuren Budé weer.MailRead later

Bouwmaterialenhandel Budé in Beek heeft het faillissement aangevraagd. Directeur Eric Budé verwacht dat de rechtbank het dinsdag zal uitspreken.

Het faillissement treft twee vestigingen: Budé Beek BV in Beek en Imabo Budé BV in Maastricht. Van dat laatste bedrijf sloot Budé zelf al vorig jaar de deuren. Het einde van de onderneming kost achttien werknemers hun baan. Dat waren er ooit meer dan dertig.

Het familiebedrijf is in 1913 door Hubert Budé als timmerwerkplaats gestart. Het bedrijf beleefde daarna een lange en illustere historie binnen de Limburgse bouwmarkt.

Druppel
Huidig directeur Eric Budé – derde generatie – wijt de teloorgang aan de al jaren aanhoudend slechte marktomstandigheden in de bouwsector en de steeds verder toenemende concurrentie in de regio. “De komst van Hornbach in Geleen vorig jaar was de druppel die de emmer deed overlopen.”