Grote Brand

In de vroege zaterdagochtend van 15 juni 2013 heeft de brandweer twee bewoners gered uit een brandende boerderijwoning in het centrum van Beek. Eén van hen heeft teveel rook ingeademd en is daarom naar het ziekenhuis gebracht. De eerste verdieping en de zolder zijn helemaal uitgebrand. De brandweer heeft ervoor gezorgd dat het vuur niet over is geslagen naar de naastgelegen panden.

De brandweer werd zaterdagnacht rond half zes gealarmeerd voor een brand in een boerderijwoning in de Burgemeester Janssenstraat in het centrum van Beek. Bij aankomst bleek de brand reeds uitslaand te zijn. De beide bewoners waren toen nog binnen en de brandweer heeft hen uit de woning gered. De twee directe burenwoningen zijn ook ontruimd. De bewoners van deze panden kunnen in de loop van de dag weer terug naar huis.

Door de aangrenzende panden met water af te schermen heeft de brandweer voorkomen dat het vuur overgeslagen is. De brand is dus beperkt gebleven tot één woning, waarvan de eerste verdieping en de zolder door de brand verwoest zijn. Het sein brandmeester kon rond 7.15 uur gegeven worden. De brandweer is nog bezig met nablussen. Een deel van de straat is afgezet vanwege instortingsgevaar.